Lijstenmakerij

Inlijsten is vakwerk. Bij de lijstenmakerij van Blanche Art Productions in Hellevoetsluis (vlakbij Rotterdam) werkt een team van goed opgeleide en ervaren lijstenmakers. Zij zorgen ervoor dat elk werk met liefde wordt ingelijst en volgens de modernste inlijst methoden.

U bent in de lijstenmakerij van harte welkom om u vrijblijvend te laten informeren en adviseren over het in te lijsten object. In de lijstenmakerij showroom vindt u een groot assortiment houten- en aluminium lijsten, zuurvrije passe-partouts en verschillende soorten glas. Alle kunstwerken worden in het eigen lijsten atelier zuurvrij- en conserverend ingelijst.

LIJSTEN VOOR KUNSTWERKEN EN OBJECTEN

Al jaren worden de meest uiteenlopende objecten ingelijst bij het familie bedrijf Blanche Art Productions. Behalve met de gebruikelijke kunstwerken zoals foto’s, doeken of borduurwerken, hebben onze lijstenmakers ook ruime ervaring met meer ingewikkelde en speciale inlijstingen. Zoals bijvoorbeeld lijsten waarin een object verdiept wordt ingelijst achter glas. Voorbeelden hiervan zijn het inlijsten van;

 • Trouwjurken
 • Voetbalshirts
 • 3D objecten; zoals cd’s, schaatsen, sportkleding
 • Doopjurkjes

U KOMT MET HET IN TE LIJSTEN WERK IN DE LIJSTENMAKERIJ EN DAN?

In de winkel geeft u uw ideeën en wensen aan. Vervolgens wordt dit samen met u besproken en daar volgen wat mogelijkheden uit en die worden u ook getoont. Als u tot een keuze gekomen bent, wordt er een prijsopgave gemaakt. Besluit u tot het laten uitvoeren van de opdracht of opdrachten, dan is uw opdracht standaard in één tot twee weken ingelijst.

Mocht u het kunstwerk eerder klaar willen hebben – vanwege bijvoorbeeld een bepaalde gelegenheid – dan is dat geen probleem. Na telefonisch of mail contact, kunt u uw inlijsting(en) bij de lijstenmakerij komen ophalen. Is ophalen niet voor u mogelijk? Blanche Art Productions bezorgt het ingelijste kunstwerk ook bij u thuis of op kantoor. U kunt in de winkel contant of met de pin betalen.

Om u nog beter van dienst te zijn, kan één van onze adviseurs bij u thuis of op kantoor vrijblijvend langskomen voor advies.

De lijstenmakerij van Blanche Art Productions is aangesloten bij de Nederlandse branche organisatie Art & Frame..

Passe-partouts 

Een passe-partout heeft meerdere functies. Allereerst houdt het uw werkstuk vrij van het glas om verkleving te vóórkomen. Daarnaast kan een passe-partout rust en ruimte geven aan het te inlijsten voorwerp.

COLLECTIE

Blanche Art Productions heeft een groot assortiment zuurvrije passe-partouts in de collectie van de merken Artique, Bainbridge, Crescent, Conservabarth en Moorman. Van wit tot crème, vele kleuren en met een gekleurde kern. Artique passe-partout karton wordt bijvoorbeeld geleverd in maar liefst 166 kleuren, alle kleuren van de regenboog. Ook zij voldoen aan de Amerikaanse F.A.C.T.S. richtlijnen voor conservering.

MUSEUMKARTON

De collectie museumkarton bestaat uit diverse crème/witte kleuren. Dit passe-partout karton is gemaakt van 100% houtvrije cellulose, is zuurvrij en is gebufferd met 4% calcium carbonaat. Dit door-en-door gekleurde passe-partout karton is zeer geschikt voor het inlijsten van origineel werk.

KLEURENPALET

Het Artique en Bainbridge passe-partout karon is verkrijgbaar in een prachtig palet van meer dan 200 kleuren elk; van klassieke neutrale tinten tot frisse nieuwe kleuren. Een deel van deze collectie is ook verkrijgbaar in een extra dikke uitvoering (8-laags – 3,0 mm). Deze extra dikke serie geeft de inlijsting nog meer klasse en diepte.

Diverse populaire kleuren zijn ook verkrijgbaar in grote maten. Geschikt voor al uw grote inlijstingen tot en met de afmeting 100 x 150 cm..

PASSE-PARTOUT MOGELIJKHEDEN

Meerdere uitsnedes. Dubbele, driedubbele … passe-partouts. Ronde en ovale uitsnedes.

GLAS

Glas heeft als grote functie; bescherming van het te inlijsten object of kunstwerk door invloeden van buitenaf. Denk aan bijvoorbeeld; stof, vliegen- of spinnen poepjes of zonlicht.

COLLECTIE

De volgende glassoorten hebben we standaard in de collectie en op voorraad (met uitzondering van plexiglas):

 • Spiegelglas
 • Ontspiegeld glas
 • Perfect white gloss control
 • Claryl®glas
 • Museumglas
 • Plexiglas
 • Spiegels
MOGELIJKHEDEN

Klik hier voor de specificaties, betreft de diverse glassoorten..

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse branche organisatie Art & Frame voor lijstenmakers en staan garant voor (schilderij)lijsten van kwaliteit.

LIJSTEN

Het inlijsten van schilderijen tot 3 meter is onze specialiteit. Ons assortiment bestaat uit een grote collectie houten- en aluminium lijsten. In totaal ca. 3.000 stuks. Van gerenommeerde Nederlandse lijstenfabrikanten zoals Larson-Juhl en Vadia, maar ook buitenlandse lijstenfabrikanten zoals Euro Lijsten en Adhisa.

HOUTEN, ALUMINIUM EN BARTH WISSELLIJSTEN

Blanche Art Productions heeft een standaard collectie (staaf)lijsten, baklijsten en wissellijsten in blank, gelakt, verguld of verzilverd en in vele kleuren. Daarnaast vindt u ook een exclusieve collectie (sier)lijsten, handgemaakte ornament lijsten met- en zonder inleglijst en moderne lijsten waarvan de hoeken naadloos zijn gestopt voordat de kleur wordt aangebracht. Deze lijsten kunnen in elk gewenste RAL-kleur geleverd worden.

De collectie aluminium lijsten bestaan ​​uit; aluminium kleurige lijsten, RVS of andere kleuren in mat, glans of geschuurd in verschillende breedte en als wissellijst. Van de leveranciers Barth Lijsten, Nielsen en Vadia (Switch-It).

Wij hebben het totale assortiment van Barth wissellijsten in collectie in zowel hout als aluminium.

MILIEU

Onze leveranciers hechten veel waarde aan duurzaamheid, zo ook voor het milieu. Al enige jaren is het hout dat onze leveranciers betrekken, afkomstig uit bossen waar duurzaam bosbeheer streng wordt nageleefd.

VERDIEPTE LIJSTEN

Ook andere gedenkwaardige en waardevolle objecten kunnen mooi ingelijst worden in een verdiepte lijst. Zodat het in te lijsten object niet tegen het glas gedrukt wordt en aan de binnenkant wordt de lijst mooi bekleed..

Schilderijlijsten van klassiek tot modern.

Opplakken, opspannen en lamineren

Blanche Art Productions heeft een uitgebreide ervaring met het opspannen van:

 • Borduurwerken op zuurvrij karton
 • Batikken op zuurvrij karton
 • (Schilders) doeken op spieraam
 • Grafiek op zuurvrij karton
 • Shirts, waaronder voetbalshirts op zuurvrij karton
 • Doopjurkjes, trouwjurken ed. op zuurvrij karton
 • Aquarellen op zuurvrij karton

Het opplakken van :

 • Foto’s en posters op oa. groot formaat (tot 140 cm breed en “onbeperkt” in lengte)
 • (Europoort) kaarten
 • Geplastificeerde magneetkaarten

En het lamineren van :

 • Foto’s en posters op oa. groot formaat (tot 140 cm breed en “onbeperkt” in lengte)

Klassieke spanraam met opgespannen canvasdoek..

Conserverend

Blanche Art Productions lijst al haar kunstwerken conserverend in, maar wat is conserverend inlijsten?

Alle objecten en kunstwerken hebben stuk voor stuk grote waarde – zowel financieel als emotioneel. Al die waardevolle kunstwerken verdienen het om behouden te worden. Daarom lijst Blanche Art Productions al haar kunstwerken zuurvrij en conserverend in.

Onder conserveren verstaan we het onderbrengen van kunstwerken in een milieu dat veroudering en verkleuring tegengaat. Dit betekent dat het behoud en de duurzaamheid van het in te lijsten object wordt vergroot. Voorwaarde daarbij is, dat de bewerkingen reversibel zijn. Oftewel dat de kunstweken op geen enkele wijze door de bewerkingen worden aangetast. Alle bewerkingen kunnen ongedaan gemaakt worden, zodat het kunstwerk in oorspronkelijke staat uit de lijst kan worden gehaald.

Blanche Art Productions maakt voor het conserveren van kunstwerken onder andere gebruik van zuurvrije passe-partouts, uv-werende glassoorten en reversibele lijmen. .

Borduurwerk

Nadat je weken, soms maanden of zelfs jaren, aan een borduurwerk gewerkt hebt, wil je het gemaakte borduurwerk ook goed en vooral recht op het stramien laten inlijsten. Blanche Art Productions is gespecialiseerd in borduurwerken inlijsten.

Borduurwerken worden in ons eigen lijsten atelier op een zuurvrije ondergrond gespannen, waardoor er geen gele of bruine verzuringsvlekken ontstaan. Uw borduurwerk blijft daardoor jarenlang mooi.

HOE GAAN WIJ TE WERK ?

 • Het borduurwerk wordt op een zuurvrij karton gespannen en zuurvrij ingelijst
 • Uw borduurwerk is gemakkelijk uit de lijst- en van het karton te halen
 • Netjes op het stramien gespannen
 • Uw borduurwerk kan eventueel met een passe-partout ingelijst worden
 • Goed advies voor de juiste lijst- en glas keuze, zodat uw borduurwerk het mooiste uitkomt.

BORDUURWERK WASSEN

Voordat we het borduurwerk inlijsten is het belangrijk dat deze eerst goed gewassen is. Tijdens het borduren komt er namelijk altijd wat transpiratie zuren vanaf uw handen op het borduurwerk terecht. Dit kan op termijn voor lelijke plekken zorgen. Tijdens het borduren is dit ook nog eens te verminderen door het borduurwerk op te rollen zodat u de achterzijde in de hand heeft. Op die manier komt de transpiratie van uw handen niet aan de voorzijde van het borduursel terecht.

Bovendien bevat handwerkstof stijfsel op basis van aardappelmeel. Deze stof is toegevoegd om de stof stevig te houden tijdens het borduren. Indien het borduurwerk niet gewassen wordt kan dit aardappelmeel op den duur aanslag veroorzaken op het glas van de inlijsting.

AANLEVEREN

 • Om een borduurwerk goed te kunnen opspannen en inlijsten, hebt u minimaal 4 cm overlap nodig aan alle zijden.
 • Knip te lange draden weg of stop ze achter het borduursel. Vooral als donkere draden niet worden weggehaald blijven deze zichtbaar na het opspannen op een lichte achtergrond. Dit kan storend zijn, vooral als het borduurwerk erg transparant is.

PROFESSIONEEL INLIJSTEN

Laat voor de beste kwaliteit en langdurig plezier uw borduurwerk door onze ervaren specialisten inlijsten. Neem contact met ons op of kom langs in onze winkel in Hellevoetsluis! .

Geboorte-borduurwerk.

Kerst-borduurwerk.

Trouwjurk

Een trouwjurk is voor iedere vrouw een heel bijzonder kledingstuk. Al van jongs af aan droom je van die ene dag dat je in die mooie jurk naast je droomman mag lopen. In het uitzoeken van een trouwjurk gaat dan ook vaak veel tijd en moeite zitten. Je zoekt net zolang tot je de perfecte trouwjurk gevonden hebt. Dit alleen al is vaak een emotioneel moment, dat je deelt met vrienden en (vrouwelijke) familieleden. Op de trouwdag zelf zorgt de trouwjurk ervoor dat alle ogen op je gericht zijn.

Een trouwjurk is daarom een dierbare herinnering aan een speciale dag. In plaats van de trouwjurk na de trouwerij in de kast te hangen of weg te moeten doen is er ook de mogelijkheid tot je trouwjurk inlijsten. Je trouwjurk inlijsten zorgt ervoor dat de herinneringen aan je trouwdag levend blijft of in goede staat om later je kinderen erover te kunnen vertellen en te laten zien.

TROUWJURK MET TROUWFOTO’S INLIJSTEN

De trouwjurk kan samen met trouwfoto’s ingelijst worden, om zo tot een complete collage te komen. Dit persoonlijke decoratiestuk kunt u in bijvoorbeeld in uw slaapkamer, werkkamer of hobbykamer hangen.

Trouwfoto’s bijgestaan met (delen van) uw originele trouwjurk is natuurlijk ook een heel originele manier om herinnerd te worden aan uw huwelijk.

PROFESSIONEEL INLIJSTEN

Omdat de trouwjurk voor u van grote waarde is, is het ook van belang dat er zorgvuldig mee wordt om gegaan. Wij hebben ruime ervaring met het inlijsten van allerlei waardevolle en of emotionele voorwerpen en gaan er met grote zorg mee om.

Laat voor de beste kwaliteit en langdurig plezier uw trouwjurk door onze ervaren specialisten inlijsten. Neem contact met ons op of kom langs in onze winkel in Hellevoetsluis ! .

 

Een ‘halve’ trouwjurk kunnen wij voor u inlijsten vanaf € 500,00 met een verdiepte houten lijst 90 x 120 cm inclusief spiegelglas, waarbij de sleep als achtergrond wordt gebruikt. En uw hele trouwjurk kunnen wij vanaf € 1.000,00 met een verdiepte houten lijst 100 x 200 cm inclusief spiegelglas inlijsten.

Voetbalshirt en sportshirts

Wilt u een voetbalshirt of een ander dierbaar kledingstuk inlijsten, zodat u het nog jarenlang kunt bewonderen. Dan bent u bij Blanche Art Productions aan het juiste adres !

WAAROM EEN VOETBALSHIRT INLIJSTEN ?

Een voetbalshirt draagt vele emotionele herinneringen met zich mee. Dit kan een voetbalshirt zijn, die u zelf gedragen heeft of dat van uw kinderen. Ook een voetbalshirt van een goede voetbalvriend of natuurlijk een bekende voetballer (met handtekening bijvoorbeeld) van uw favoriete voetbalclub is mooi om als aandenken te bewaren.

ONZE WERKWIJZE

Voetbalshirts worden door ons verdiept ingelijst, zodat het glas het shirt niet plat kan drukken. De mouwen worden of volledig uitgespreid of om gevouwen. Het shirt wordt met draad vast gezet, zodat er geen lelijke lijmvlekken aan de voorkant kunnen komen en zo heeft u altijd de mogelijkheid om het shirt weer gemakkelijk uit de lijst te halen. Om het persoonlijker te maken, kunt u ook foto’s en of (kranten) artikelen toevoegen aan de inlijsting.

PROFESSIONEEL INLIJSTEN

Omdat het shirt voor u van grote waarde is, is het ook van belang dat er zorgvuldig mee wordt omgegaan. Wij hebben ruime ervaring met het inlijsten van allerlei objecten en gaan er met grote zorg mee om.

Laat voor de beste kwaliteit en langdurig plezier uw voetbalshirt door onze ervaren specialisten inlijsten. Neem contact met ons op of kom langs in onze winkel in Hellevoetsluis! .

 

Schilderij ophangsystemen

Wanneer u op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardig, functioneel, veilig en elegant ophangsysteem voor schilderijen zit u goed met STAS “Picture hanging systems” en ArtiTeq “State of the art ophangsystems”. Gebruiksvriendelijke oplossingen voor elk type wand of plafond. De diverse schilderij ophangsystemen zijn eventueel te leveren met energie zuinige LED-verlichting en strak vormgegeven armaturen. De schilderij ophangsystemen van STAS en ArtiTeq zijn uitermate geschikt voor bij u thuis, maar zijn ook wereldwijd in de meest prestigieuze musea, galerieën, bedrijven, onderwijs-, zorg- en overheidsinstellingen te vinden.

SERVICE

Bij ons vindt u het meest uitgebreide assortiment schilderij ophangsystemen. Met onze jarenlange ervaring in verkoop en montage, kunnen Wij er voor zorgen dat u het schilderij ophangsysteem vindt, wat het beste past bij uw wensen. Desgewenst kunnen wij het schilderij ophangsysteem plaatsen en het werk ophangen.

Buiten de openingstijden is bezoek op afspraak mogelijk. Voor bedrijven die projectmatig bezig zijn, maken we graag een offerte op maat. Wanneer u naar aanleiding van deze informatie vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag vrijblijvend van een passend advies.

 

STAS “Picture hanging systems”

ArtiTeq “State of the art ophangsystems”