Scroll Top

RESTAURATIE

U kent Blanche Art Productions waarschijnlijk als het adres voor vakkundige inlijstingen. Maar, Blanche Art Productions doet meer. Zoals het restaureren van kunstwerken, waardoor de financiele of emotionele waarde van uw kunstwerken behouden blijft.

Bij inname van kunstwerken die moeten worden ingelijst blijkt namelijk regelmatig dat enige restauratie werkzaamheden gewenst zijn. Blanche Art Productions is gespecialiseerd in het schoonmaken en restaureren van schilderijen, panelen en lijsten. Ook het wassen van prenten en tekeningen kunnen bij ons worden uitgevoerd.

Door de omstandigheden waarin kunst verkeert, wordt er een voortdurende aanslag op het werk gepleegd. Niet alleen stof, temperatuur schommelingen, wisselende luchtvochtigheid maar ook roken, vliegen- en spinnenvuil hebben hun invloed.

Voor meer informatie kunt u bij ons in de winkel terecht en het is tevens mogelijk om uw werken te laten taxeren..

Restaureren doeken

Het is belangrijk om de staat van het doek of paneel en de verf af en toe te laten controleren. Voor het behoud van het schilderij is het belangrijk om zeker elke 10 jaar te bekijken of het enig onderhoud behoeft. Beginnende craquele kan door een nieuwe vernislaag afgeremd worden. Een schoonmaakbeurt van een schilderij hoeft niet erg kostbaar te zijn en is voor de kleurechtheid in de afbeelding en voor het behoud van de verf zeker noodzakelijk. Let ook op de staat van de achterkant van het doek of paneel.

Bij doeken is stof een grote boosdoener. Omdat stof onevenredig veel vocht kan opnemen, beschadigt dit het linnen aan de binnenzijde van de spieraamlatten. Bij panelen kunnen er scheurtjes ontstaan, voornamelijk door temperatuurschommelingen. Zowel schoonmaken als restaureren van doeken, papier en lijsten is bij Blanche Art Productions mogelijk.

Al onze kunstwerken worden conserverend en zuurvrij ingelijst..

Restauratie lijsten

Heeft u een oude lijst en wilt u deze weer gerestaureerd hebben? Blanche Art Productions heeft het vakmanschap in huis om de lijst weer 100% mooi te maken. Wij kunnen het volgende voor u verzorgen:

  • Bij ornament lijsten; nieuwe krullen (“oren”) boetseren op de lijst hoeken of elders op de lijst
  • Open verstekken worden opnieuw gezaagd (indien mogelijk), geassembleerd en gekleurd
  • Kleuren van lijsten; alle oude kleuren zijn mogelijk, goud, zilver of antiek en alle RAL kleuren zijn leverbaar, ook op ornamentlijsten.

Voor meer informatie kunt u bij ons in de winkel terecht en het is tevens mogelijk om uw werk te laten taxeren..

Restaureren papier

Prenten raken vaak vergeeld, doordat ze zijn ingelijst met het schadelijke, bruingekleurde strokarton. Dit karton is zeer zuurhoudend. Daardoor ontstaan er in de afbeelding of op de rand van een passe-partout uitsnede kleine bruine vlekjes (foxing) die op den duur steeds groter en donkerder worden.

KEUZE BEHANDELING

Blanche Art Productions heeft naast haar lijstenmakerij ook een eigen (restauratie) atelier. Waar alle papier- en doek restauraties behandeld worden. Afhankelijk van het gebruikte papier en techniek, wordt er een gerichte keuze qua behandeling gemaakt (droog of nat of een combinatie van beide). In de meeste gevallen is het mogelijk om deze bruine vlekken, maar ook waterkringen en al gehele vergelingen van papier compleet te verwijderen. Kleine scheurtjes en beschadigingen in het papier kunnen geheel hersteld worden. Grote scheuren of grote beschadigingen in papier kunnen afhankelijk van het papier of techniek meestal alleen gemaskeerd worden. Zwak of dun papier kan eventueel versterkt worden door het te doubleren.

Kortom, schoonmaken alswel het restaureren van doeken, papier en lijsten is bij Blanche Art Productions mogelijk.

Voor meer informatie kunt u bij ons in de winkel terecht en het is tevens mogelijk om uw werk te laten taxeren.

Bij Blanche Art Productions worden alle kunstwerken conserverend en zuurvrij ingelijst..

Bilderberg Kasteel ‘t Kerckebosch

Blanche Art Productions heeft de volledige restauratie uitgevoerd van alle 18e en 19e eeuwse schilderijen, panelen en lijsten van het Bilderberg Kasteel ‘t Kerckebosch te Zeist in 2011.

ALLES VOOR KUNST
Blanche art productions

Rijksstraatweg 30
3221 KA  Hellevoetsluis

0181-323808
06-39 45 33 07/08
info@allesvoorkunst.nl

Kunstuitleen hellevoetsluis

Rijksstraatweg 30
3221 KA Hellevoetsluis

0181-322044
06-39453307
info@sbkh.nl

blijf op de hoogte

MELD U AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF